Gredič z bogato zgodovino in idilično lokacijo v slikovitih Goriških brdih z močno vinsko in kulinarično tradicijo nudi odlične pogoje za sprostitev, navdih in ustvarjanje. Čudovita, raznolika pokrajina z vplivom Alp in Sredozemlja ter umestitev v neokrnjeno naravo mu dajeta še poseben čar.

Gredič sedaj s ponosom odpira vrata likovni umetnosti, na otvoritveni razstavi pa se predstavlja priznani slovenski akademski slikar Simon Kajtna. Njegova vrhunska dela so razstavljena v naši restavraciji in salonu, ki tako postajajo navdihujoča ambientalna galerija.

Aktualna razstava
Simon Kajtna: Navdihi poletja

Akademski slikar Simon Kajtna se je rodil leta 1971 v Trbovljah, danes pa živi in ustvarja v Šentjerneju. Na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je diplomiral leta 1997 pri profesorju Andreju Jemcu. Je član Društva likovnih umetnikov Slovenije in prejemnik številnih priznanj in nagrad za svoja dela: Študentske Prešernove nagrade, Univerzitetne Prešernove nagrade, Odkupne nagrade galerije Ivan Napotnik ter nagrade Ex Tempora Piran, če izpostavimo le nekatere med njimi.

Simon Kajtna

Simon Kajtna je slikar konkretnih motivov, tako krajinskih kot figuralnih, vendar je njegov likovni jezik največkrat prav na robu abstraktnosti. Za svoje delo uporablja neposredne spodbude iz narave in vedno daje močan poudarek gesti in fakturi zapisa – termin, ki ga uporablja za že končane slike. Zapis je torej rezultat vseh dejavnikov: okolja, čustvene senzibilitete, snovne lastnosti barve in risbe.

Izbrana dela Simona Kajtne vam na Grediču predstavljamo kot navdihe poletja. Prepustite se jim, naj vas popeljejo v svetove ustvarjalne moči in domišljije.

Informacije o razstavi

Za več informacij o razstavljenih delih nas kontaktirajte na:
/ tel +386 40 477 817

V sodelovanju z: