Galerija Gredič - Poklon ljubezni z Rudijem Skočirjem

V Galeriji Gredič smo z odprtjem nove razstave z naslovom Poklon ljubezni predstavili priznanega in mednarodno uspešnega akademskega slikarja Rudija Skočirja. To je že druga razstava del akademskih slikarjev v naši galeriji, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Galerijo Artes, saj smo septembra 2017 Galerijo Gredič odprli z izbranimi deli akademskega slikarja Simona Kajtne z naslovom Pozdrav poletju. Nova razstava Poklon Ljubezni Rudija Skočirja bo na Galeriji Gredič na ogled do marca 2019 z možnostjo podaljšanja.

Odkar smo lani na Grediču prvič odprli vrata Galerije, je romantični dvorec, položen v prelepo gričevnato naravo vinorodne pokrajine Goriških brd, zaživel kot resnični prostor navdiha, ki umetnosti prinaša v arhitekturno dovršen, s toplino in eleganco prenovljen ambient hotela, restavracije in vinoteke Gredič. Tako umetnikom ponuja inovativen način, da navdih podelijo z gosti in obiskovalci ter dopolnijo čar bivanja in kulinaričnih popotovanj na Grediču.

Likovna dela, ki so na ogled v Galeriji Gredič, zajemajo delček Skočirjevega ustvarjanja zadnjih desetih let. Skupna rdeča nit vseh stvaritev je ljubezen. Ljubezen kot najčistejše in najmočnejše človeško čustvo, ki poganja življenje in ga plemeniti na najlepši možen način. Ljubezen do soljudi, do okolja, ljubezen do ustvarjanja likovnega dela - skratka ljubezen do življenja! In zato naslov razstave – Poklon ljubezni – ni naključje, temveč odmev naslikanega!

Ker na Grediču združujejo ljubezen do estetike in narave, so v tem čarobnem ambientu letos predstavili s trajnostnimi vrednotami obarvano modo vzhajajoče modne zvezde, katere edinstvene kreacije so zasnovane na podlagi navdihov izginjajoče narave, zaradi izjemne lepote in uporabe inovativnih materialov, kot so jabolčno ali ananasovo usnje, pa zbujajo veliko pozornost kjerkoli se pojavi.

Rudi Skočir: ”Moj namen je preprost – želel sem deliti lepoto. Upam, da bo lahko vsak izmed gostov začuti nekaj od te.”

”V čast in ponos nam je, da v našem prostoru navdiha s prepričljivo očarljivimi platni gostuje Poklon ljubezni, ki ga prinaša izjemno prepoznaven avtor z obsežnim opusom del, ki je vse svoje življenje in delo posvetil raziskovanju lepote in ljubezni, naš priznani in mednarodno uspešni akademski slikar Rudi Skočir. Prepričan sem, da bodo naši gostje prepoznali to pozitivno energijo, ki jo slikarjeva dela nosijo v sebi, ” je povedal Simon Simčič, lastnik Grediča ter se za odlično sodelovanje zahvalil tudi Draganu Abramu, vodji Galerije Artes.

Za glasbeno spremljavo je poskrbel virtuoz na klavirski harmoniki Sebastiano Zorza, glasbenik in interpret, ki je študij harmonike in klarineta končal v Italiji. Kot solist in kot član komornih zasedb za svoje izvirno delo prejel številne mednarodne in domače nagrade ter gostoval v mnogih državah Evrope, vse do daljnega vzhoda in severa ameriškega kontinenta. Izdal je tudi več kot 40 albumov. Z akademskim slikarjem Rudijem Skočirjem ga povezuje temeljna nit ljubezni, družinska vez, na dogodkih, kot je bil nocojšnji, pa skupaj tketa mehke obrise ljubezni skozi harmonijo glasbe in slike.

RUDI SKOČIR

Akademski slikar Rudi Skočir se je rodil 6. aprila leta 1951 na Kamnem pri Kobaridu. Leta 1977 je diplomiral na na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, v letih 1996, 2013 in 2017 pa je študijsko bival v Cité internationale des arts v Parizu.

Samostojno se je predstavil na 150 razstavah v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, španiji, Nemčiji, Veliki Britaniji ter na Hrvaškem, Madžarskem, Češkem, Slovaškem, Danskem, Poljskem in Japonskem – sodeloval je tudi na 270 skupinskih predstavitvah doma in po svetu. Za svoje likovno delo je prejel 22 nagrad in priznanj. Področja likovnega ustvarjanja: slikarstvo, grafika, knjižna ilustracija.

Ilustriral je 60 literarnih del za mladino in odrasle ter za ilustracijo prejel najvišja priznanja in nagrade v Sloveniji, med drugimi tudi Priznanje Hinka Smrekarja in Veliko nagrado Hinka Smrekarja. Je član Društva slovenskih likovnih umetnikov in član ilustratorske sekcije Slovenije. Živi in dela kot samostojni likovni ustvarjalec.

Foto: Manuel Kovšča

rudi_skucir_event_gallery_1.jpg
rudi_skucir_event_gallery_2.jpg
rudi_skucir_event_gallery_3.jpg
rudi_skucir_event_gallery_6.jpg
rudi_skucir_event_gallery_5.jpg
rudi_skucir_event_gallery_4.jpg
rudi_skucir_event_gallery_7.jpg