Galerija Gredič - Poklon ljubezni z Rudijem Skočirjem

Z otvoritvijo Galerije Gredič je romantični dvorec položen v prelepo gričevnato naravo vinorodne pokrajine Goriških brd postal resnični prostor navdiha, ki umetnost prinaša v arhitekturno dovršen, s toplino in eleganco prenovljen, ambient hotela, restavracije in vinoteke Gredič. Tako nudi umetnikom inovativen način, da svoj edinstveni navdih podelijo z našimi gosti in obiskovalci ter dopolnijo čar bivanja in kulinaričnih popotovanj na Grediču. V čast in ponos nam je, da v našem prostoru navdiha s prepričljivo očarljivimi platni gostuje Poklon ljubezni, ki ga prinaša izjemno prepoznaven avtor z obsežnim opusom del, ki je svoje življenje in delo posvetil raziskovanju lepote in ljubezni, naš priznani in mednarodno uspešni akademski slikar Rudi Skočir.

RUDI SKOČIR

Akademski slikar Rudi Skočir se je rodil 6. aprila leta 1951 na Kamnem pri Kobaridu. Leta 1977 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, v letih 1996, 2013 in 2017 pa je študijsko bival v Cité internationale des arts v Parizu.

Samostojno se je predstavil na 150 razstavah v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Španiji, Nemčiji, Veliki Britaniji ter na Hrvaškem, Madžarskem, Češkem, Slovaškem, Danskem, Poljskem in Japonskem – sodeloval je tudi na 270 skupinskih predstavitvah doma in po svetu. Za svoje likovno delo je prejel 22 nagrad in priznanj.

Področja linkovnega ustvarjanja: slikarstvo, grafika, knjižna ilustracija.

Ilustriral je 60 literarnih del za mladino in odrasle ter za ilustracijo prejel najvišja priznanja in nagrade v Sloveniji, med drugimi tudi Priznanje Hinka Smrekarja in Veliko nagrado Hinka Smrekarja. Je član Društva slovenskih likovnih umetnikov in član ilustratorske sekcije Slovenije. Živi in dela kot samostojni likovni ustvarjalec.

GALERIJA GREDIČ: POKLON LJUBEZNI

Likovna dela, ki so na ogled v Galeriji Gredič, zajemajo delček ustvarjanja zadnjih desetih let. Skupna rdeča nit vseh stvaritev je LJUBEZEN. Ljubezen kot najčistejše in najmočnejše človeško čustvo, ki poganja življenje in ga plemeniti na najlepši možen način. Ljubezen do soljudi, do okolja, ljubezen do ustvarjanja likovnega dela - skratka ljubezen do ŽIVLJENJA! In zato naslov razstave – POKLON LJUBEZNI – ni naključje, ampak odmev naslikanega!

Prepustite se pozitivni energiji, ki jo s svojimi izvirnimi deli ustvarja Rudi Skočir, in naj se vas dotakne ljubezen, ki jo nosijo v sebi.

Priljubljene
Vaše priljubljene so prazne
0 Košarica
0 Dodaj obrnjen produkt v košarico Obrnjeni