Gredič z bogato zgodovino in idilično lokacijo v slikovitih Goriških brdih z močno eno-gastronomsko tradicijo nudi odlične pogoje za sprostitev, navdih in ustvarjanje. Čudovita, raznolika pokrajina z vplivom Alp in Sredozemlja ter umestitev v neokrnjeno naravo mu dajeta še poseben čar.

Grediču daje prav poseben pečat tudi galerija, v kateri razstavljamo dela vrhunskih slovenskih umetnikov (Simon Kajtna, Rudi Skočir, Boris Zaplatil). Tako postane prostor brezčasnega navdiha, ki dopolni čar bivanja in kulinaričnih popotovanj na Grediču.

Aktualna razstava

Med nebom in zemljo z Borisom Zaplatilom

S ponosom predstavljamo platna, katerim je svoje ideje, misli in čutenja med nebom in zemljo zaupal naš priznani akademski slikar Boris Zaplatil.

V slovenski likovni prostor je vstopil v začetku osemdesetih kot pripadnik generacije 82, ki je prodorno in odmevno vnašala številne novosti, pristope in poglede. Ti so se dopolnjevali s spoznanji, ki so jih v razvoj likovne misli prinesla leta proti koncu stoletja. Zaznati je prehod umetniškega dela od objekta k prostoru, situaciji, razmerju in v socialni prostor, velik pomen in novo vlogo tehnologij ter čutiti velik vpliv medijev in prevlado širokega zanimanja za medijske podobe in probleme percepcije.” Nelida Nemec

Priljubljene
Vaše priljubljene so prazne
0 Košarica
0 Dodaj obrnjen produkt v košarico Obrnjeni